slovensko
Pazite kako investirate v nepremičnine!

Pazite kako investirate v nepremičnine!

Nepremičninski trg je prebujen! Temu primerno se je povečalo zanimanje za nakupe nepremičnin. Nakup stanovanja ali hiše spada med varnejše investicije vašega denarja, vendar je treba pristopiti celovito in analitično. Pri podjetju Idejum d.o.o  smo zaznali povečano zanimanje za svetovanja in priprave celovitih vizij vaših investicij oziroma prodaj nepremičnin. Ni vsak investitor enak. Za vas smo imenovali in izpostavili tri osnovne tipe kupcev nepremičnin iz vidika investicije.

 

Kakšen kupec ste in na kaj morate paziti?

 

1.       Pasivni kupec nepremičnine

KDO SO:  Gre običajno za kupce, ki kupujejo hišo , parcelo ali stanovanje na dolgi rok. Nakup vidijo kot življenjski vložek, zato je njihovo zanimanje osredotočeno na kvaliteto in njihove osebne želje. Tveganja pri takšnih nakupih niso tako izpostavljena. Gre torej za iskanje lastnega idealnega doma. Kupcem se pri podjetju Idejum  posvetimo z nasveti in analizo glede na njihove želje. Ne glede na stanje nepremičnine vam ponudimo celostni pristop, da bo vaš dom zasijal kot si želite.

 

2.       Polaktivni  kupec nepremičnine

KDO SO: Ste privarčevali nekaj denarja in vam nakup nepremičnine predstavlja izziv za investicijo? Pri podjetju Idejum radi svetujemo vsem kupcem nepremičnin. Velikokrat nas pokličejo mladi, ki iščejo prehodno stanovanje za investicijo pred gradnjo hišo. Med polaktivnimi investitorji so tudi ljudje z prihranki ali jemalci kreditov, ki želijo nakup lastne nepremičnine obogatiti tudi z nakupom dodatne enote za oddajo.  Investicija v nepremičnine je varnejši način vlaganja denarja, ki pa ima vendarle svoje prednosti in slabosti. Predvsem je pomembno, da poznate svojo vizijo in želje na dolgi rok! Pri podjetju Idejum vam pripravimo celostno analizo glede na vaše želje in vam svetujemo, da bodo z nakupom stanovanja ali hiše tveganja čim manjša, donosnost pa večja.  Ste se našli med to kategorijo? Pokličite in oblikovali bomo vašo vizijo!

 

3.       Aktivni kupec nepremičnine

KDO SO: Gre za investitorje, ki se običajno z nakupi in prodajo ukvarjajo poslovno. Nakupov in oddajanja je manj, saj so osredotočeni na krajše obdobje investiranja. Pri podjetju zaznavamo povečan obseg takšnih nakupov, predvsem iz razloga pozitivnega trenda rasti nepremičnin za vsaj tri leta naprej. Tovrstno investiranje je seveda tvegano, vendar tudi bolj donosno, a za vsak nakup potrebujete dobro vizijo. Ne prepustite investicije naključjem in nas povprašajte za svetovanje.

Compare